Home arrow Nieuws arrow Schaapscheren

Schaapscheren
donderdag, 5 juni 2014
Woensdag 21 mei was het weer de dag dat onze schapen uit de kleren mochten.

Na de lunch werd er in alle enthousiasme begonnen met het klaar zetten van de kraampjes en stoelen door de boeren en hun begeleiders. Al snel werden we vergezeld door drie stagiaires van de scholingsboulevard, even voorstellen en vervolgens hielpen zij met veel enthousiasme mee met opbouwen. Na flink sjouwen, verzamelen en geregel mocht het resultaat er zijn. De kraampjes met drinken stonden klaar, de popcorn machine en suikerspinmachine stonden paraat.

In de tussentijd werden de accordeonisten enthousiast verwelkomt door onze boeren. Er werd gezellig een praatje gemaakt en de instrumenten werden vol bewondering bekeken. Vervolgens werd er naar het ultieme plekje gezocht waar iedereen optimaal van de muziek en het schaapscheren konden genieten.

Nu de opzet helemaal klaar was restte ons nog 1 ding….. schapen vangen! Vol energie gingen onze boeren aan de slag, de laarzen werden aangetrokken, voerbakken werden gevuld en hup de wei in! Nou het leek er op of onze schapen snel bevrijd wilden worden van hun warme jasje, want binnen een mum van tijd stonden ze te blaten in de stal.

Nadat de schapen waren gevangen en een laatste check of alles wel op de juiste plek stond kwam ons boer Herman! De timing was net als voorgaande jaren wederom perfect! De koffer werd open gemaakt en het scheermes te voor schijn gehaald! Het schaapscheren kon beginnen!

De schapen werden een voor een naar Herman gebracht. Onze hulp scheerder Hennie was ook weer van de partij en zo konden Herman en Hennie in alle rust onder toeziend oog van een enthousiast publiek de schapen verlossen van hun warme jasje.
Blatende schapen, suikerspinnen, geurende popcorn, geroezemoes, een drankje, gezellige accordeon muziek op de achtergrond en een zonnetje aan de hemel maakte het een perfecte schaapscheerders dag!
 
< Vorige   Volgende >

Top!